Pilihan 2: Ambil Akar Jambu Batu dan rebus dengan 3 gelas air. Biarkan ia mendidih sehingga airnya tinggal 1 gelas. Tapis air rebusan itu dan minum. Amalkan selalu.
Pilihan 3: Ambil 1 genggam bunga Tongking dan rebus dengan 1 gelas air sehingga mendidih. Setelah air rebusan ini sejuk, tapis airnya dan minum. Amalkan selalu.
Pilihan 4: Ambil 30 helai daun Sirih dan rebus bersama 1 gelas air sehingga mendidih. Minum setiap pagi. (Air rebusan ini boleh digunakan untuk diminum sebanyak 4 kali lagi)
Pilihan 5: Rebuskan batang dan daun Bayam Merah dan makan sebagai ulam bersama nasi atau dimakan begitu sahaja.
Pilihan 6: Kupaskan kulit Bawang Putih dan tumbuk atau hiriskan. Masukkannya ke dalam masakan harian anda.
Pilihan 7: Ambil teras kayu Merungai dan rendam dalam air kelapa selama 5 minit. Kacau rata dan minum selalu.
Pilihan 8: Sediakan 20 helai daun Sirih dan satu oz. kunyit. Parut kedua-dua bahan tersebut. Letakkan di atas penapis, tuangkan air panas dan perah.Minum air yang sudah ditapis sebanyak 2 gelas setiap hari.
<< SUKA INFO INI? KLIK LIKE DAN SHARE DI FACEBOOK >>
0 comments:
Post a Comment